金榜之路
學大陪你
個性化輔導
關于我們  |  聯系我們

2021年高二年級英語閱讀理解知識及解析

來源:網絡     時間:2021-09-03     

在高二年級學習英語知識,其實一些閱讀理解的題型會讓高二學生覺得壓力比較大,閱讀理解的題型難度確實很大,但是如果將英語知識的基礎知識學好的話,那么后期閱讀理解也會比較容易,所以今天我們針對于高二年級英語知識的閱讀理解來做一下復習。

閱讀理解

(2011年太原質量檢查)BELIEVE it or not,the color of the tie Barack Obama wore to the inauguration(就職典禮)is now a hotly debated topic.The level of public interest in Obama’s tie might seem strange but many people believe his choice will symbolize the type of government he plans to run,as the color of a politician’s tie is thought to convey ideas of power,trustworthiness and more.

Polities of ties

It may be the least practical item of male dress,but it is arguably the most expressive.In the UK and many other coun-tries around the world,conservative (保守的) politicians may wear a blue tie and their liberal opponents a red one.In America,the colors go the other way round.The Republicans have in recent years become associated with the color red,and the Democrats with blue.But in spite of this,Bush wears blue ties more often than any other color.

What they mean

According to Sharon Haver,editor of focusonstyle.com,in America the feelings associated with colors overrule their political significance.“A guy who wants to be regarded as strong and in charge would wear red,”Haver says.Unsurprisingly,the business tycoon Donald Trump is known for wearing red ties.But what about blue?According to Haver,“Blue is a softer color...Look at the sky.It’s peaceful and calm and trustworthy.”

Selecting the right tie for the right occasion

●Perfect job interview tie

Perhaps no other tie-wearing occasion is as important as the job interview.Gilchrist,the fashion expert,advises playing it safe and choosing a conservative one.Best choices are solids,stripes or small patterns.An excellent color is burgundy(深紅色) or another serious color.Avoid pink or yellow,which suggests that the wearer lacks gravity.

Pattern ties,Gilchrist suggests,should be limited to a maximum of three colors.A striped tie is a safe choice as this is acceptable to everyone.Last,Gilchrist recommends saving the expensive“hip”tie for those applying for glamorous creative jobs.

●Date-night tie

When picking out the right tie for taking a girl out on a date,spend more time considering color than pattern.According to studies,women are attracted to men wearing the color blue,because blue gives the image of a“stable,faithful,constant,always there”person.So what is the worst color to wear on a date?“Flattened caterpillar(毛蟲)yellow-green,”according to Gilchrist,“it will repel both sexes equally.”

【解題導語】 美國總統奧巴馬在就職典禮上打的領帶的顏色成為人們議論的焦點,因為其領帶的顏色代表了他執政的風格。本文探討政治家們喜好的領帶的顏色與其政治風格的關系,以及人們在不同場合該選擇什么樣的領帶。

1.Why are people interested in the tie that Obama wore to the inauguration?

A.Because they think the tie he wore will enable them to know about his personalities and policies.

B.Because they want to advise him how to select an appropriate tie for such a big occasion.

C.Because they think the tie will tell if he is trustworthy as they expected when he assumes office.

D.Because they believe the tie is an essential part of dressing to a mature politician like Obama.

解析:選A??疾榧毠澙斫?。第一段說,這是因為人們認為,奧巴馬對就職典禮上系的領帶顏色的選擇將表明他的政府是什么類型,將實行什么樣的政策。

2.What can we infer about Bush,the former president,from the passage?

A.He was probably liberal in his policies when he was in power.

B.He was a Republican when he served as president.

C.He wore only blue ties and had no ties of alternative colors.

D.He wanted to make himself unique by the tie that he wore.

解析:選B??疾橥评砼袛?。從第二段可知,美國共和黨成員近年常打紅色領帶,民主黨成員打藍色領帶,可是盡管如此,布什卻經常打藍色領帶。由此判斷,他是美國共和黨的成員。

3.The example of“the business tycoon Donald Trump” is given to __________.

A.prove that color reflects people’s feelings to a certain degree

B.show that Donald is so wealthy that he can afford expensive ties

C.tell that Donald is physically strong and can handle everything

D.explain that red is a popular color,especially with businessmen

解析:選A??疾橥评砼袛?。第三段說,希望被人視為強者和決策者的人喜歡打紅色領帶,商業巨頭Donald Trump喜歡打紅色領帶。作者提到這個例子是為了佐證前面提到的觀點,即顏色表達的情感壓倒了其政治意義,因此選A。

4.Which of the following statements is TRUE according to the text?

A.Ties can be ignored by politicians since they are the least practical item of male dress.

B.Do choose ties carefully before dating,because it is the most important occasion.

C.Why to avoid pink or yellow ties in job interviews is that they don’t match the atmosphere.

D.The more colorful the tie is,the more likely you’ll get the job you want.

解析:選C??疾橥评砼袛?。全文介紹了領帶的顏色與政治家們的主張與行為之間的聯系,可見領帶對政治家們的重要性,因此A項錯誤;最后部分談到求職面試和男女約會時如何選領帶,說找工作的面試是最重要的場合,因此B項錯誤,此時應該選用代表嚴肅的顏色,因此D項錯誤,從Perfect job interview tie中的敘述可知C項正確。

其實如果在之前學習英語知識的時候基礎打好的話,那么后期的閱讀理解難度也會逐漸的下降,有些同學覺得閱讀理解難度大,也許是因為基礎知識沒有打好,所以在此復習期間一定要先復習一些基礎知識,然后多閱讀英語的一些文章,那么后期對閱讀理解的學習也會有很大幫助。

領取學習報告+1對1個性化輔導試聽課

  • 獲取驗證碼

網站地圖 | 全國免費咨詢熱線: | 咨詢時間:8:00-23:00(節假日不休)

違法和不良信息舉報電話:400-810-5688 舉報郵箱:info@xueda.com 網上有害信息舉報專區

京ICP備10045583號-6 學大Xueda.com 版權所有 北京學大信息技術集團有限公司 京公網安備 11010502031324號

增值電信業務經營許可證京B2-20100091 電信與信息服務業務經營許可證京ICP證100956